Čet. kol 13th, 2020

Nogometno središte Našice

Članica:Nogometno središte Našice
Adresa:Petra Preradovića 23, 31500 Našice
Telefon:Karlo Kanis: 091 5830 981
E-mail:nogometno.srediste.nasice@gmail.com
Web: http://nsnasice.blogspot.com/
Sport:Nogomet

Razvojem nogometnih klubova na području grada Našice i okolice došlo je i do potrebe osnivanja Nogometnog središta. Tako je 1961. godine osnovan Nogometni podsavez u Našicama, a 1975. godine formiran je Nogometni savez općine Našice. Na tim temeljima je 1996. godine ustrojeno Nogometno središte Našice koje je sastavni dio Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije i Hrvatskog nogometnog saveza. Uz navedeno, Nogometno središte Našice je i član Športske zajednice grada Našica.

Kao što je već rečeno, razvojem nogometa i osnivanjem klubova došlo je do potrebe za osnivanjem našičkog nogometnog središta. Do tada su klubovi svoje igrače morali registrirati i ostale administrativne klupske poslove obavljati u Osijeku, što su i činili pojedinačno ili skupno.  Iako su se klubovi osnivali u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća, većina klubova nije bila uključena u prvenstvena i ostala službena natjecanja, već su utakmice odigravali povremeno ( prijateljske i revijalne utakmice ).  Poslije drugog svjetskog rata, nakon osnivanja većeg broja klubova, sve više njih se uključivalo i u službena natjecanja.

Više o godinama osniovanja pojedinih klubova možete pročitati i na http://nsnasice.blogspot.com/p/povijest.html

Nogometno središte Našice danas okuplja klubove s područja grada Našica ( 12 klubova ) i pet općina – Đurđenovac ( 6 klubova ), Feričanci ( 1 klub ), Koška ( 3 kluba ), Motičina ( 2 kluba ) i Podgorač ( 5 klubova ). Dakle, u sastavu Nogometnog središta Našice djeluje 29 klubova koji su sa svojih preko 60 natjecateljskih ekipa uključeni u natjecanja koja su pod ingerencijom Nogometnog središta Našice, a 20 natjecateljskih ekipa još sudjeluje u višim rangovima natjecanja budući da se određeni naši klubovi ( NK NAŠK, NK Vihor, NK Đurđenovac i NK FEŠK i MNK Našice ) natječu u ligama koje su pod nadležnošću Hrvatskog nogometnog saveza, Središta Osijek i Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije.  Natjecanja pod okriljem Nogometnog središta Našice su sljedeća:
  • 2. Županijska nogometna liga – Našice ( 2. ŽNL Našice )
  • Liga Nogometnog središta Našice ( LNS Našice )
  • Liga mladeži – juniori
  • Liga mladeži – pioniri
  • Liga mladeži – početnici
  • Liga mladeži – prednatjecatelji
  • Kup NS Našice

Aktualni predsjednik Nogometnog središta Našice je Ivica Valenčak, a izabran je na izbornoj sjednici Skupštine NS Našice 2009. godine te je najdugovječniji predsjednik NS Našice od osamostaljenja Republike Hrvatske.

Kalendar

kolovoz 2020
P U S Č P S N
« srp    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31