Uto. srp 23rd, 2024

Događanja

Dana 8. rujna 2019 godine na glavnom gradskom trgu je obilježen Dan našičkog sporta. Tom prigodom sportski klubovi i udruge su prezentirali svoje aktivnosti, a posebice je bilo lijepo vidjeti na djelu mnoštvo djece koja su ovom prigodom možda animirali i neke nove buduće sportaše. Više o samom događaju u rubrici pored – Fotografije.

21. svibnja 2019. godine na Gradskom stadionu u Našicama je održan 18. Olimpijski festival dječjih vrtića na kojem je sudjelovalo 11 vrtića s područja Osječko-baranjske županije. Oko 400 malih sportaša se natjecalo u nekoliko disciplina, a uz mnogo veselja i zabave, rezultati su bili u drugom planu. Slike u rubrici pored govore više od 1000 riječi.

                

Dana 19. 02. 2019. godine u Gradskoj vijećnici u Našicama je održano proglašenje najboljih sportaša u 2018. godini.Detaljnije o dobitnicima priznanja možete saznati u rubrici Fotografije.

[/caption

Dana 25. 02. 2020. godine u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Izidora Kršnjavoga u Našicama je održano proglašenje najboljih sportaša u 2019. godini. Detaljnije o dobitnicima priznanja možete saznati u rubrici Fotografije.

Proglašeni najuspješniji sportaši Grada Našica

  • Nexe najuspješniji sportski kolektiv
    Moreno Car i Dorotea Horvat najuspješniji sportaš/sportašica
    Zdenko Stošić najuspješniji invalid sportaš, Hrvoje Horvat najbolji trener
    Trofej Pavo Jurina primilo sedam mladih sportaša/sportašica
    Antunu Katruši priznanje za promicanje županijskog sporta

Našice – Športska zajednica Grada Našica proglasila je najuspješnije sportaše za 2019.godinu.
Proglašenje je, uz brojne sportaše i goste, održano u višenamjenskoj dvorani srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama. Prisutne je pozdravio predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović nakon čega je intonirana državna himna. Neposredno prije proglašenja najuspješnijih minutom šutnje odana je počast svim umrlim sportašima i sportskim djelatnicima.

U kategoriji klubova/ekipa nominirani su Kickboxing klub Impact Našice, Rukometni klub Nexe, Streljački klub Našice, Šahovski klub radnik – kadetkinje i Športska udruga tjelesnih invalida Našice.
Rukometni klub Nexe proglašen je najuspješnijim sportskim kolektivom. Jedanaesti put viceprvak, finalist Kupa Hrvatske. Jedanaest godina za redom sudionik EHF Kupa, prošle godine bio u grupnoj. Članovi SEHA Gazprom lige od početka, devetu godinu za redom.
U sezoni 2018/2019 sudionik završnog turnira u Brestu(4.mjesto). U klubu ima 6 selekcija mlađih uzrast, mlada momčad u 2.hrvatskoj rukometnoj ligi Istok, mlađi kadeti u 1.HRL.

Za najuspješnijeg sportaša nominirani su Pavo Ergović(Taekwondo klub Našice) i Moreno Car(RK Nexe).
Zasluženo, najuspješniji sportaš je Moreno CAR, jedan je od najboljih igrača. Veoma zaslužan za uspjehe Nexea igrajući na poziciji vratara i uspješno čuvajući mrežu gola. Svojom upornošću i radom zaslužio je svoj status. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije a danas je povremeni reprezentativac seniorske ekipe.

U kategoriji sportašica nominirane su Matea Begić, Dorotea Horvat(Streljački klub Našice) i Matea Orešković(Taekwondo klub Našice).
Izabrana je Dorotea HORVAT iz streljačkog kluba Našice. Još uvijek spada u kadetkinje a nastupala je na natjecanjima svih uzrasta do seniorki. Najzaslužnija je rezultate i prva mjesta ma Županijskim prvenstvima u sve tri kategorije. Prvakinja je Županije a na polufinalu pete regije za seniorke osvaja prvo mjesto. Uz postizanje izvrsnih rezultata u športu, u školi sudjeluje u radu ritmičke i dramske sekcije, bavi se humanitarnim radom, a za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, dobitnica je posebnog priznanja „Luka Ritz“ za 2019. godinu. Uz sve ovo još i volontira u Crvenom križu Našice.

Zdenko STOŠIĆ iz Športske udruge tjelesnih invalida Našice izabran je za najuspješnijeg sportaša invalida. .Na prvenstvu Hrvatske osoba s invaliditetom zauzeo je drugo mjesto s 526 oborenih čunjeva.

Hrvoje HORVAT (RK Nexe) i ove je godine najbolji trener. Od 2016. godine trener je hrvatskog viceprvaka Nexea. s kojim se natječe u Hrvatskom prvenstvu, Kupu Hrvatske, SEHA Gazprom ligi, i EHF kupu. Pod njegovim vodstvom Nexe je postao prepoznatljiv na regionalnoj, ali i na europskoj rukometnoj karti. Prošle godine je ponovno pomoćni trener izborniku Lini Červaru.
Šestu godinu zaredom Športska zajednica dodjeljuje „Trofej Pavo Jurina“, priznanja mladim perspektivnim sportašima u sjećanje na vrhunskog sportaša-rukometaša. Ove godine primili su ga Ester Baričević(Kickboxing klub Impact Našice), Lara Falašta(Taekwondo klub Našice), Domagoj Janeski, Ryan Šafar(Rukometni klub Nexe), Emanuel Puhanić(Teniski klub Našice) te Petra Šimić i Iva Vidaković(Ženski odbojkaški klub Našice).

Poznati, i priznati, sportski djelatnik Antun Katruša iz streljačkog kluba Našice primio je priznanje za promicanje sporta na područje Osječko-Baranjske županije. Odličja najuspješnijima uručili su gradonačelnik Josip Miletić, dogradonačelnik Hrvoje Šimić, potpredsjednik skupštine OBŽ-e Ivica Čeme, predsjednik MO Našice Josip Matek, predsjednik i dopredsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola V.Antolović i Marko Sertić te član IO Vanja Prošić. Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-Baranjske županije Dubravko Ižaković uručio je priznanja nogometnom klubu Našk za 100 godina postojanja te Nogometnom klubu Brezik i Rukometnom klubu Nexe za 60 godina. Iskoristio je priliku i čestitao izabranim te zahvalio Gradu Našice i njegovoj športskoj zajednici na uspješnoj suradnji.

Gradonačelnik Josip MILETIĆ čestitao je nagrađenima ali i svim sportašima i sportskim djelatnicima bez kojih ne bi ni bilo velikih rezultata našičkih sportaša. Grad će za tekuću 2020.godine izdvojiti 2,8 milijuna kuna, i dalje će, u okviru svojih mogućnosti, pratiti rad sportskih klubova, posebno u kojima se vodi briga o najmlađima – rekao je našički gradonačelnik. (Srećko Sobodić)


Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
« svi    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031